BLOG: Confidence boost - Tips & Tricks

06.10.2020

De manier waarop je naar jezelf kijkt, zal automatisch ook te herkennen zijn in je manier van omgaan met anderen. Wanneer je sterk in je schoenen staat, ben je positiever en hou je er meer van om tijd door te brengen met anderen. Je voelt je niet ongemakkelijk en dit draagt bij tot een gelukkig leven. 

Echter zijn er ook momenten waarbij je je onzeker kan voelen, begint met twijfelen aan jezelf en je bijgevolg verlegen raakt. Dit houd je niet enkel tegen qua persoonlijke ontwikkeling, maar ook op professioneel vlak. De weg naar succes gebeurt namelijk met enige self-confidence. 

Binnen deze blog kan je enkele tips lezen om het beste om te gaan met onzekerheden en twijfels. Neem deze tips met je mee om je door elke lastige situatie te slaan. 

1. Beschouw jezelf niet langer als introvert

Wanneer je jezelf aanschouwt als een verlegen, introvert persoon dan zal je hier uit automatisme naar handelen. Het is beter om uit de negatieve spiraal te treden en jezelf te zien als zelfzeker. Heb een doel voor ogen van wat je wil bereiken en hoe je in het leven wil staan. Streef hier elke dag naartoe.

2. Een lekker geurtje

Zowel mannen als vrouwen krijgen een confidence-boost wanneer ze een complimentje krijgen over het parfum dat ze dragen.

3. De wereld volgt niet alles wat je doet

Ook al heb je soms het gevoel dat elke stap die je zet door iedereen opgepikt wordt, dit is niet het geval. Je bevind je niet op een podium waarop je de performance van je leven moet gaan geven. Er is dus geen reden om je druk te maken en zo perfectionistisch te zijn. Niemand is perfect.

4. Shoulders up!

Je voelt je en je ziet er 10x zo zelfzeker uit wanneer je een rechte houding aanneemt. Deze houding draagt zowel bij aan je zelfvertrouwen als aan je humeur. Gedaan met hangende schouders dus!

5. Turn up the music

Niets beter dan luidkeels meezingen met je favoriete songs. Wanneer je luistert naar mood boosters, dan zal dit je zelfvertrouwen automatisch doen stijgen. Onze favoriet is alvast 
Don't be So Hard On Yourself - Jess Glyne. 

6. Geluk zit in de kleinste dingen

Heb je kledingstukken die geluk brengen of waardoor je een confidence-boost krijgt? Draag deze dan wanneer je een uitdagende dag voor de boeg hebt. Wanneer je je comfortabel voelt, zal je minder angstig zijn.

7. Ken (en aanvaard) jezelf om wie je bent

Je moet jezelf kennen om je angsten te overwinnen. Dit proces begint met het besef dat ieder mens anders is. Sommige mensen voelen zich ongemakkelijk om te spreken voor grote groepen terwijl anderen de kriebels krijgen wanneer ze 1-op-1 gesprekken moeten voeren. We hebben elk onze eigen unieke manier van uitdrukken. Ontdek de jouwe!

" Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live it's whole life believing that it is stupid."

Bovenstaande quote verwijst hier nogmaals naar. 

8. Bring it on

Ooit naar de Bring it on films gekeken? Nee? Dan is het tijd om dit eens te doen. Onder het motto "be your own cheerleader", kan je je eigen pep rally cheer uitvinden. Bedenk een motiverende song samen met een leuk dansje en doe dit elke keer vooraleer je een uitdaging moet aangaan. Je zelfzekerheid zal ongetwijfeld een boost krijgen. 

9. Oefening baart kunst

Zelfs al heb je bakken talent, een beetje oefening kan nooit kwaad. Wanneer je oefent voor bijvoorbeeld een presentatie die je moet geven, ga je de materie steeds beter beheersen. Dit zorgt ervoor dat je sterk in je schoenen staat, dat je weet waarover je spreekt en dat je zelfvertrouwen automatisch de hoogte in schiet. 

10. Sport

Niets beter om je zelfvertrouwen een boost te geven dan het doen aan sport. Door te sporten, heb je minder stress en word je gelukkiger. Met sporten bedoelen we niet dat je elke dag een marathon hoeft te lopen. Het is meer dan voldoende om een paar keer per week stevig te gaan wandelen. 

11. Pamper yourself

Leg jezelf eens in de watten om je zelfvertrouwen op te krikken. Zorg voor een verzorgd uiterlijk door een warme douche te nemen, over een goede skincare routine te beschikken en, ook voor de mannen onder ons, door je regelmatig te scheren.

12. Bereid je voor op teleurstelling

Niet alles loopt op wieltjes. Je zal sowieso te kampen krijgen met teleurstellingen en zaken die minder vlot verlopen. Je zal kritiek krijgen en feedback ontvangen over waar het beter kan.

Laat je hier niet door demotiveren, maar bekijk het juist positief. Wanneer je faalt, heb je een doel voor ogen om het volgende keer beter te doen. Neem de feedback met je mee, maak de nodige aanpassingen en knal de volgende keer gewoon opnieuw met een opgeheven hoofd. 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies