BLOG: Coworking of the future

02.09.2020

Coworking wordt steeds populairder, maar heb je je ooit al afgevraagd hoe dit er in de toekomst uit zal zien? Neem nu een tijdspanne van 20 jaar, hoe gaat het er dan aan toe en bestaat dit principe dan zelfs nog?

Weg met tradities

Vroeger was het belangrijk om een job te vinden waarbij je je kon opwerken tot je op pensioen ging. Tegenwoordig is dit een manier van denken die al enorm veranderd is. Vele mensen hebben de neiging om enkele jaren ervaring op te doen en dan over te schakelen naar een nieuwe uitdaging. Op deze manier pikken ze veel op en kunnen ze deze kennis ten volle benutten.

De traditionele werkplek heeft al plaats gemaakt voor coworking spaces en telewerken. Op termijn mogen we er zo goed als zeker van zijn dat traditionele werkplekken zullen verdwijnen en dat werken veel soepeler zal verlopen.

Sociaal

Door COVID-19 werden vele mensen gedwongen tot telewerken, waardoor we momenteel een gebrek kennen aan sociaal contact. Er wordt vergaderd aan de hand van videoconferenties en collega’s communiceren des te minder. Coworking spaces zijn net het tegenovergestelde en stimuleren het sociale aspect op de werkplek. Denk maar aan een koffiepauze waarbij je een andere ondernemer tegen het lijf loopt en gezellig een babbeltje slaat of het samenwerken in groep waardoor de prestaties en creativiteit een boost kennen.

Ondanks dat coworking moet opboksen tegen teleworking en nieuwe technologische snufjes waardoor sociaal contact niet meer noodzakelijk lijkt te zijn, denken we dat het principe over de jaren heen toch zal groeien en blijven bestaan. Het kan leuk zijn om eens afgezonderd te zijn van de buitenwereld en gewoon je eigen ding te kunnen doen, maar na verloop van tijd hunkert iedereen naar sociaal contact. Het is aangenaam om je ideeën te kunnen delen, inspiratie op te doen en je netwerk uit te breiden. Humans were not meant to be alone!

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies