BLOG: a coworking mate could motivate

14.09.2020

Tegenwoordig is gemotiveerd blijven tijdens de werkuren niet altijd even makkelijk. We worden afgeleid door allerlei factoren waarbij onze sociale mediakanalen de grootste rol spelen. We zien een melding van een leuk nieuwtje verschijnen en voelen ons meteen geneigd om dit te bekijken.

Bovendien zorgt alleen werken er enkel voor dat je je focus nog meer verliest. Je raakt pas echt gemotiveerd wanneer je je in een omgeving bevindt waar andere mensen ook actief aan het werk zijn. Denk maar aan een bibliotheek vol studenten tijdens de blok. Waarom doen ze dit? Ze voelen zich gemotiveerder wetende dat anderen zich in hetzelfde schuitje bevinden. 

Dit is waarom coworking spaces enorm interessant zijn, in het bijzonder voor freelancers. Er is een pak minder afleiding aan verbonden dan bij het principe telewerken. Wanneer je van thuis uit werkt, raak je snel getriggerd om je werk even op kant te leggen. Je denkt er bijvoorbeeld aan om de wasmachine aan te zetten, die later leeg te maken, de was op te hangen en noem maar op!

Een coworking space getuigt van een andere sfeer waarbij je er toe aangespoord wordt om iets af te werken. Je zal ook minder drang voelen om continu op je sociale media te surfen aangezien je niet wil dat iedereen rondom je ziet dat je hier je tijd aan besteedt.

Vele mensen houden er niet van om te netwerken omdat dit erg opdringerig lijkt. Bij een coworking space ga je automatisch een praatje slaan met een mede-ondernemer en breid je op die manier je netwerk uit. Het komt natuurlijk en niet-commercieel over waardoor je een geleidelijke groei zal kennen in het maken van connecties.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies