BLOG: Why every office should be a green one

05.10.2020

Je ziet steeds meer kantoren verschijnen waar planten in overvloed aanwezig zijn, maar waarom is dit positief? Door het gebruik van planten creëer je een gezonder binnenklimaat wat op zijn beurt zorgt voor minder ziekteverzuim en tevreden werkkrachten.

Positieve aspecten

Boost van de uitstraling

Het gebruik van planten op kantoor zorgt voor een hippe, warme uitstraling. Je wordt er onmiddellijk vrolijk van bij binnenkomst. Binnen Office 37 hebben we gebruik gemaakt van een groene wand wat een enorme boost gegeven heeft aan ons interieur.

Groen is bovendien een rustgevende kleur. Wanneer we ons in een omgeving met natuurlijke elementen bevinden, hebben we minder last van stress. Met minder stress kan je beter functioneren en heb je een betere focus.

Geluiddempend

Buitenhuis worden planten gebruikt met geluidswerende functie, dus waarom zou dit dan bij binnenruimtes niet mogelijk zijn? Het gebruik van planten kan de hoeveelheid aan irritante geluiden beperken. 

Dit komt door het feit dat planten achtergrondgeluiden absorberen en weerkaatsen. 
Tip: plaats de planten in een hoek of langs de wand. Dit zorgt voor een betere geluidsdemping dan ze in het midden van de ruimte te plaatsen.

Verhoogde productiviteit

Planten zorgen ervoor dat de lucht minder CO2 bevat waardoor je geconcentreerder en sneller te werk kan gaan. Groen zorgt zowel voor een mentale als fysieke boost.

Betere luchtkwaliteit en minder ziektes

Vele mensen denken dat de lucht op kantoor best wel goed is, maar dat is niet helemaal waar. De lucht op kantoor is vervuilde buitenlucht die wordt aangevuld met stoffen van computers, printers, schoonmaakproducten, etc. Indien er zich rokers op de werkvloer bevinden, mengt dit schadelijk aroma zich hier ook nog eens tussen.

Planten zuiveren lucht en zorgen voor meer zuurstof en minder CO2 .De aanwezigheid ervan zal enkel bijdragen tot een extra aangename sfeer. Bovendien houden ze ook de luchtvochtigheid op peil die op kantoren enorm kan dalen door gebruik van verwarming en airconditioning.

Onze omgeving bepaalt hoe we ons voelen. Indien je een aangename sfeer creëert op kantoor, dan zullen de medewerkers zich automatisch ook gelukkiger voelen. Dit in combinatie met een gezondere lucht zorgt voor minder ziektes.

Welke planten

Op kantoor is het aangewezen om te kiezen voor makkelijke planten die weinig onderhoud en verzorging vragen. Bovendien moeten de planten ook bestand zijn tegen ziektes. 

Een laatste, belangrijk aspect voor de plantkeuze is de lichtinval. Indien er weinig lichtinval is op kantoor, dan moet je niet kiezen voor een plant die nood heeft aan zonlicht.

Office 37 behoort alvast tot de green offices, jouw kantoor ook? 😉

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies